Grote Lenteschoonmaak: medewerkers van de gemeente geven het goede voorbeeld en ruimen zwerfvuil op

De meeste huishoudens maken in het voorjaar tijd voor een grote kuisMooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van OVAM, Fost Plus en de VVSG, vertaalde dit naar een ware ‘lenteschoonmaak’ van het openbaar domein. Al verschillende jaren ondersteunt de gemeente Willebroek deze actie.

“Zwerfvuil is een probleem dat bij vele mensen ergernis oproept maar het is niet zo makkelijk om aan te pakken. De medewerkers van onze gemeentelijke diensten besteden het hele jaar door enorm veel energie om onze straten en pleinen schoon te maken”, vertelt schepen van Omgeving Bavo Anciaux. “Bovendien kunnen we rekenen op zo’n 65 buurtvrijwilligers die Willebroek zo proper mogelijk proberen te houden. Vaak is het echter dweilen met de kraan open en dat is erg frustrerend.”

Om het goede voorbeeld te geven, engageren een aantal medewerkers van de gemeente Willebroek zich om op hun vrije vrijdagnamiddag de handen uit de mouwen te steken en samen zwerfvuil op te ruimen. “Met deze lenteschoonmaak willen we het probleem nog eens dubbel en dik in de kijker zetten”, motiveert schepen Anciaux deze actie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *